Bugun...



MİLLETVEKİLİ YALIM: “SALDIRILARIN KAÇ TANESİNİN FAİLİ ŞU AN CEZA EVİNDE?”

Son dönemde gerçekleşen saldırılardan ve tehditlerden bahseden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Son dönemde gerçekleşen saldırıların kaç tanesinin faili şu an ceza evinde?” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-08-2021 05:45:06 Tarih: 19-01-2021 18:10

MİLLETVEKİLİ YALIM: “SALDIRILARIN KAÇ TANESİNİN FAİLİ ŞU AN CEZA EVİNDE?”

  Ankara’da cuma günü 3 farklı saldırı gerçekleştirildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile gazeteciler Afşin Hatipoğlu, Orhan Uğuroğlu’na gerçekleşen saldırıların ardından CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım yazılı bir açıklama yaptı. Suçlaların araştırılmadığını dile getiren Yalım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleşen saldırının failinin hala dışarıda olduğuna dikkat çekti.

“BİRİLERİ MUHALEFETİN SESİNİ KISMAK İÇİN ARAYIŞ İÇERİSİNDEDİR”

 Ayrı düşüncelerin suç olarak nitelenerek, susturulmaya çalışıldığını ifade eden Milletvekili Yalım, “Türkiye düşüncelerin özgürce dile getirildiği bir ülkedir. Ancak bugün korkusuzca düşüncesini dile getiren herkes ya bölücü ya da terörist ilan ediliyor. 2018 yılında İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener’in evine MHP’li bir grup tarafından yapılan taciz, ardından şehit cenazesinde Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ve alandaki partili isimlere yönelik gerçekleştirilen linç girişimi ve 2020 senesi içerisinde siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarına gerçekleşen silahlı saldırılar. Şiddet olaylarının artarak devam ettiği bu dönemde son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Sn. Selçuk Özdağ’a, KRT TV Programcısı Avukat Sn. Afşin Hatipoğlu, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sn. Orhan Uğuroğlu’na gerçekleşen saldırılar. Bunlar bir tesadüf olamaz. Bugün birileri muhalefetin sesini kısmak için arayış içerisindedir” dedi.

“ŞİDDETİ HAKİM KILANLAR, HALKIN GÖZÜNDE DEĞER KAYBEDENLERDİR”

 Saldırganların gereken cezayı almadığına işaret eden Yalım, “İşin daha kötüsü bu olayların ardından soruşturmalar sağlıklı yürümemekte. Sn. Genel Başkanımıza gerçekleşen saldırının ardından, o saldırıyı yapan şahıs bir kahraman gibi karşılanırdı, adı suç örgütleriyle anılan biri hakaret ve tehdit mektupları yazarak Genel Başkanımızı işaret etti, Ankara’nın merkezinde bir partinin Genel Başkan Yardımcısı silahlı saldırıya uğradı. Son dönemde gerçekleşen saldırıların kaç tanesinin faili şu an ceza evinde? Hiçbiri. İçişleri Bakanı’nın, ‘Şehit cenazelerine almayın’ dediği yönetim ülkenin başındaysa, hiçbiri. Unutulmamalıdır ki temelinde demokrasi ve hukuk olan bir ülkede şiddeti ve ötekileştirmeyi hâkim kılanlar, halkın gözünde değer kaybedenlerdir. Türkiye’nin mafya devleti olmadığını, demokrasinin şiddetten üstün geldiğini de ilk seçimde anlayacaklar” ifadelerini kullandı.

tiktok takipçi satın al






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI