Bugun...



Vali Funda Kocabıyık, “Ahilik teşkilatı, Türk kültür ve medeniyetinin en köklü teşkilatlarından biridir”

Vali Funda Kocabıyık, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında İl Ticaret Müdürü Abdulhafiz Bozdağ, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Atalay Savaş, oda başkanları ve yılın ahisi Hasan Alcıl’ı makamında kabul etti.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2020 15:27

Vali Funda Kocabıyık, “Ahilik teşkilatı, Türk kültür ve medeniyetinin en köklü teşkilatlarından biridir”

Kabulde konuşan Vali Funda Kocabıyık, Ahi Evran Veli tarafından kurulan Ahilik; sadece bir esnaf kuruluşu değil yardımlaşma-dayanışma ruhunu taşıyan, toplumu oluşturan birçok yapıya ve kültüre katkı sağlayan bir ocak olduğunu söyledi.

Ahilik teşkilatının Türk kültür ve medeniyetinin en köklü teşkilatlarından biri olduğunu belirten Vali Funda Kocabıyık, “Temele aldığı sarsılmaz değerleri ile Ahilik geleneğinde; hizmette mükemmellik, dürüstlük, doğruluk, iyilik ve saygı ilkeleriyle sağlam ve dayanışmacı bir ortak yaşam sürdürülmüş ve korunmuştur. Türklerin en köklü geleneklerinden bir olan bu teşkilat kültürümüzde meslek etiği ve çalışma disiplinini oluşturmuş, devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir.

Bizi biz yapan, kültürümüzü oluşturan temel değerlerimizi korumak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla sanayi, üretim ve ticari faaliyetleri yerine getirmek için çabalayan gençlerimizi ve mesleki eğitim veren kurumlarımızı desteklemek çok önemlidir. Başta Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd ediyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum” dedi.Konuşmasının ardından Vali Funda Kocabıyık yılın Ahisi seçilen 65 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Hasan Alcıl’a kaftan giydirdi.

 
 
 
 

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI