Bugun...



VALİ KOCABIYIK'TAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Vali Kocabıyık mesajında; " Dünyadaki her çocuğun ayrım gözetmeksizin sahip olduğu haklar vardır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1989 tarihinde "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi" ile bu hakları güvence altına almıştır. Hiçbir çocuk; ırk, renk, cinsiyet, dil, siyasal vb. durumları göz önünde bulundurularak bedenen-zihnen sağlıklı ve güvenli bir ortamdan mahrum bırakılamaz.

facebook-paylas
Tarih: 19-11-2020 20:27

VALİ KOCABIYIK'TAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Başta sağlık, barınma, beslenme ve eğitim hakkı olmak üzere mutlu ve huzurlu çocuklar yetiştirmek toplumun ortak sorumluluğudur. Çocuklar bizim geleceğimizin teminatıdır. Yüzyıllardır süregelen kültürümüzün, değerlerimizin, tarihimizin taşıyıcısı onlardır. Bu yüzden en büyük yatırımımız da çocuklarımıza olmalıdır. Üretken bir toplum yapısı için çocuklarımızı geleceğe hazırlamak en büyük görevimizdir. Hem medeniyetimizde hem de dinimizde çocuklarımızın yeri özeldir. Değerlerimiz daha iyi bir nesil yetiştirme üzerinedir. İyi bir nesil; iyi bir toplum, iyi bir gelecek ve iyi bir dünyadır.

Çocuklara bu kadar önem veren bir medeniyetin mensupları olarak nerede olursa olsun canı yanan bir çocuğun acısı dalga olur bizlere ulaşır. Günümüzde savaş, şiddet, açlık, kötü alışkanlıklar ve nefrete maruz kalan çocukları kurtarabilmek ve topluma kazandırabilmek tüm insanların ortak gayreti ile mümkündür.  Çocuklarımıza vereceğimiz sevgi ve göstereceğimiz saygı ile barışın hâkim olduğu güvenli bir ortam sağlayabiliriz.

Bu düşüncelerle, başta ülkemizin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarının Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocuklarımıza mutlu bir hayat diliyorum." ifadelerine yer verdi.

 
 
 
 

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI