Bugun...



''KORANA VİRÜS SALGINI EMLAK SEKTÖRÜNÜ KÖTÜ ETKİLEDİ..

Gayri menkul Danışmanı Ejder Demirel’ her sektörde olduğu gibi Korona virüs salgını sürecinin inşaat ve emlak sektörünü de olumsuz etkilediğini belirterek "Korkulan olur ve virüs etki sürecini uzatırsa konut fiyatlarında hissedilir değer kaybı yaşanabilir" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-05-2021 01:18:33 Tarih: 19-10-2020 21:18

''KORANA VİRÜS SALGINI EMLAK SEKTÖRÜNÜ KÖTÜ ETKİLEDİ..

TÜİK verilerine göre Türkiye'de satılan konut sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55.5 azaldığına dikkat çeken Demirel, Korona virüs salgını sürecinin bir an önce bitmesini arzu ettiklerini söyledi. Ejder Demirel, "Korona virüs salgınının ekonomide bırakmış olduğu hasar bütün iş kollarında olduğu gibi inşaat ve emlak sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Yaşanılan bu krizden dolayı piyasaların toparlanması iş sirkülasyonunun artması muhakkak ki normal seyrine dönecektir. Temennimiz her şeyin başı sağlık olduğu için bu süreci sağlık kurallarına riayet ederek hep birlikte aşıp normal hayatımıza dönebilmemizdir" diye konuştu.

"İnşaat ve gayrimenkul sektörü en çok etkilenenlerin başında geliyor"

Yaşanan salgından dolayı en çok inşaat ve gayrimenkul sektörünün etkilendiğini ifade eden Demirel, "Salgında sağlık, gıda ve lojistik gibi stratejik sektörler çalışmalarına devam ederken, 200'den fazla sektöre doğrudan, 5 milyona yakın da istihdama dolaylı etkisi ve katkısı olan inşaat ve gayrimenkul sektörü kriz ortamlarında en çok etkilenen sektörlerin başında gelmektedir. İnşaat firmaları, emlak firmaları hatta mülk sahipleri süreci ağır hasar almadan atlatmalarını temenni ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlar sıkıştıkları ekonomik zorluklardan kurtulmak, iş yerlerinin daha fazla kapalı kalmaması, kendilerinin ve çalışan personelin daha fazla mağdur olmaması için sağlık kurallarına uyarak iş yerlerini açmak zorunda kalmışlardır" şeklinde konuştu.

 
 
 
 

 

 






Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI